Minusta

Tutustu minuun!

Nina roikkuu kiipeilytelineellä.

Olen 28-vuotias energinen helsinkiläinen ja tähtään päättämään yhteisistä asioistamme Helsingin kaupunginvaltuustoon kuntavaaleissa 2021!

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja työkseni teen järjestötyötä nuorten harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Valmistuin hiljattain Helsingin yliopistosta pääaineenani ihmismaantiede. Koenkin olevani parhaillaan mielenkiintoisessa tilanteessa opiskelija- ja työelämän risteyskohdassa.

Kaupunkipolitiikassa olen toiminut neljän vuoden ajan Helsingin liikuntajaoston varajäsenenä ja saanut kattavan kuvan kaupunkimme harrastuskentän moninaisuudesta ja yhdistystoimijoiden resurssien turvaamisen tärkeydestä. Minulla on kokemusta vaikuttamisesta myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistosta, jossa edustin vihreää ryhmää kahden kauden ajan. Olen myös toiminut useamman eri järjestön hallituksissa.

Rakastan tutkia kotikaupunkiamme monista eri näkökulmista! Helsingissä olen asunut Koskelassa, Tapulikaupungissa, Heikinlaaksossa ja nyt olen päässyt nauttimaan merenrantamaisemista Herttoniemessä, kun kaupungin asuntojen arpaonni osui kohdallemme. Lapsuuteni vietin Tuusulassa ja Mäkelänrinteen lukiota käydessäni Vantaan läpi kulkeva moottoritie tuli enemmän kuin tutuksi. 

Kohti kestävämpää elämäntapaa omassa elämässä ja elinympäristössä

Lukioaikana heräsin ajattelemaan maapallon tilaa ja vaihdoin kulkuneuvon skootterista ja autosta julkisiin ja polkupyörään. Kannustin perheeni kierrättämään ja omille muutettuani aloin valmistaa kasvisruokia. Nykyisin pyrin arjessani askel askeleelta entistä kestävämpiin valintoihin. Haastoin itseni esimerkiksi älä osta mitään -vuoteen 2020. Lisäksi olen mm. pyytänyt “Kasvisproteiini”-kyltin ruokakauppaan sekä vaatinut muovinkeräyksen taloyhtiööni. Kestävä elämäntapa on ikään kuin peli, jossa voi kehittyä koko ajan paremmaksi ja haastaa ajatteluaan ja toimintamallejaan. 

Maailmankansalainen

Pienestä pitäen muu maailma on ollut vahvasti  läsnä elämässäni. Koulunkäynnin aloitin 5-vuotiaana perheemme asuessa vuoden Israelissa. Lähes jokainen oppilas kansainvälisessä luokassamme oli kotoisin eri maasta!

Lukiossa vietin vaihto-oppilasvuoden Yhdysvalloissa ja seurasin, kun Obama valittiin ensimmäistä kertaa presidentiksi. Ihailin maksuttomia harrastusmahdollisuuksia ja niiden synnyttämää yhteisöllisyyttä, mutta menetin hermoni kaksinaismoralismiin ja autoriippuvaiseen yhteiskuntaan.

Yliopistoaikana suuntasin stipendin turvin vaihto-opiskeluun vuoden ajaksi Madagaskarille. Antananarivon yliopistossa opettelin kaksi uutta kieltä ja koin ystävyyttä paikallisten maantieteen opiskelijoiden keskuudessa. Kaupungin kaduilla kohtasin puolestaan köyhyyden synnyttämää turvattomuutta laajemmin kuin koskaan aikaisemmin. 

Opinnäytetyöni käsitteli maailmankansalaisuutta. Haastattelin kenialaisia vaihto-oppilasvuoden Yhdysvalloissa viettäneitä nuoria maan pääkaupungissa Nairobissa. Nuorilla oli vahva usko tulevaisuuteen ja siihen, että yhdessä voimme saada aikaan paljon hyvää. On kuitenkin tärkeää huomata, että kaikilla ei tällä hetkellä ole yhtäläisiä lähtökohtia kasvaa maailmankansalaisiksi.